Famky-tapahtumaa ei järjestetä syksyllä 2020

Famky-tapahtumaa ei järjestetä syksyllä 2020

Tiedote: Famky-tapahtumaa ei järjestetä syksyllä 2020

POKAn hallituksen päätöksellä ja edustajiston puheenjohtajiston tuella Famkya ei järjestetä tänä vuonna. Rastitapahtuman järjestäminen nykyisessä koronatilanteessa todettiin liian suureksi riskiksi koko korkeakouluyhteisölle.

Opiskelijoiden edunvalvonta on POKAn tärkein tehtävä. Haluamme toimia vastuullisesti ja toimia esimerkkinä tässä poikkeustilanteessa.

Famky on ollut jo pitkään Karelian opiskelijoiden vuoden kohokohta, joka kokoaa eri alojen opiskelijat yhteen. Tapahtuma on omalta osaltaan lisännyt yhteisöllisyyttä ja se on ollut mahtava aloitus lukuvuoteen. POKAn hallitus näkee kuitenkin, että tapahtuman järjestämiseen ja siihen osallistumiseen liittyvät terveydelliset riskit ovat nykytilanteessa liian korkeat.

Famky on meillekin tärkeä ja yritimme viimeiseen asti pohtia tapahtumalle vaihtoehtoisia toteutustapoja, sillä halusimme järjestää Karelian opiskelijoille tapahtuman, joka tarjoaisi mahdollisuuden kokea normaalimpaa opiskelijaelämää riskeeraamatta opiskelijoiden turvallisuutta. Valitettavasti jouduimme toteamaan, ettei Famkyn kaltaisen suuren rastitapahtuman järjestäminen pystyisi takaamaan osallistujien tai sivullisten riittävää turvallisuutta nyt kun uusia koronatartuntoja on ilmennyt myös Joensuun alueella.

Isojen tapahtumien ja erityisesti Famkyn peruuntuminen harmittaa myös meitä, mutta pyrimme päätöksenteossa ensisijaisesti vastuullisuuteen ja rohkaisemme kaikkia opiskelijayhteisömme jäseniä samaan. Esitämme pahoittelumme tapahtuman peruuntumisesta ja toivomme kanssaopiskelijoiltamme ymmärrystä tässä tilanteessa.

Estetään tartunnat yhdessä, jotta Famky voidaan järjestää taas tulevaisuudessa turvallisesti ja parempana kuin koskaan!

POKAn hallitus
17.9.2020