Millaista on olla tuutori?

Millaista on olla tuutori?

Sira liiketaloudesta kertoo, millaista on olla vertaistuutori:

“Tuutorina oleminen on todella palkitsevaa, ja se on itsellekin mukava ja hauska koulun startti! Myös jos omalta ensimmäiseltä vuodelta on jäänyt jotain, mitä toivoisit että teille olisi kerrottu, sen saa nyt laitettua jakoon. Tuutorina ollessa saa myös todella paljon uusia kavereita, ja tykkään aina auttaa kaikkia, niin kiva, että multa tullaan kysymään asioista ja saan jeesattua.”

Miksi kannattaa hakea tuutoriksi?
“Tuutoriksi kannattaa ehdottomasti hakea ainakin kokemuksen takia! Tuutorina saat uusia kavereita, ei tartte heti palata harmaaseen kouluarkeen loman jälkeen, vaan on vähän erilainen lukuvuoden aloitus! Tuutorina on helppoa ja hauskaa, sekä saat itse keksiä kivaa tekemistä.”


Matkailun opiskelija Joona kertoo, millaista on olla vaihto-opiskelijoiden tuutori:

"Kv-tuutorina toimiminen on ollut tähän mennessä itselleni todella mielenkiintoinen kokemus. Kv-tuutorina olen päässyt suunnittelemaan erilaisia ja hauskoja tapahtumia, tukemaan vaihto-opiskelijoita heidän Suomeen tulon aikana ja tutustumaan moniin uusiin ihmisiin aivan eri kulttuureista. Koska vaihto-opiskelijoita tulee niin monista eri maista, heidän kanssa toimiminen on todella innostavaa. Kv-tuutorointi vaatii hieman joustavuutta tuutorilta, mutta itse ilomielin haluan auttaa parhaani mukaan vaihto-opiskelijoita. Pystyn kuvittelemaan, kuinka vaikeaa tuntemattomaan maahan tulo saattaa olla ja siksi haluan tukea vaihto-opiskelijoita, koska jos olisin itse samassa tilanteessa, mikä tahansa tuki tuntuisi huomattavasti helpottavalta. Jos olet kiinnostunut kansainvälisyydestä ja verkostoitumisesta ja englannin kielen taitosi sujuu kohtuullisen hyvin kannattaa ehdottomasti hakeutua kv-tuutoriksi! "


Median opiskelija Milja kertoo, millaista on olla maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kummiopiskelija:

”Moikka! Mä oon Milja ja oon toiminut nyt reilu 4kk korkeakouluopintoihin maahanmuuttajataustaisten valmentavan koulutuksen opiskelijoiden kummiopiskelijana. Kummina toimiminen on ollut rattoisaa ja opiskelijoihin tutustuminen ja heiltä oppiminen on ollut todella palkitsevaa Kummiopiskelijana toimiminen antoi ainakin mulle täysin uuden näkökulman suomenkielen opiskeluun ja sisäpiirin tietoa uusista kulttuureista, joista opiskelijat saattavat tulla. Kannattaa hakea, ei siitä haittaakaan ole!”


Kiinnostuitko tuutoriksi/kummiopiskelijaksi hakemisesta? Haku käynnissä nyt.