POKAn joulukalenteri, luukku 19

POKAn joulukalenteri, luukku 19

Onko joululahjat vielä hankkimatta, vaikka aattoon on enää muutama yö? Ei hätää! POKAn joululahjaideoilla pääset pitkälle, vaikka kauppaan ei enää ehtisi ja budjetti olisi pieni.

1. Anna yhteistä aikaa liikunnan parissa
Arjen keskellä aikaa ei aina riitä ystäville niin paljoa kuin haluaisi. Miksi et siis antaisi lahjaksi vaikkapa yhteistä retkipäivää lähilaavulle?

2. Leivo lahja
Leivät, keksit ja pullat ovat kaikki helppoja valmistaa. Kotona leivotut lahjat saavat aina lämpimän vastaanoton ja ne menevät varmasti käyttöön. Myös piparitaikinan ehtii vielä pyöräyttää lahjaksi!

3. Tarjoa muuttoapua
Kun vuosi vaihtuu, niin vaihtuu myös monen maisema. Muuttostressin keskellä yksi suurimmista iloista on tieto siitä, ettei pahvilaatikoiden kanssa tarvitse huhkia itsekseen. Jos kantaminen ei ole vahvuutesi, voit tarjoutua huoltojoukoiksi vaikkapa ruoanlaiton tai siivouksen merkeissä.

4. Lahjoita leffailta
Leffaan pääsee edullisesti opiskelijakortilla, mutta leffaillan voi järjestää myös vähällä vaivalla kotona. Leffan ympärille voit halutessasi muodostaa kokonaisen teemaillan ruokineen ja pukuineen!

5. Hyödynnä vanhaa
Edelleen lahjoittaminen on budjetti- ja ympäristöystävällinen lahjaidea, eikä lahjan miettiminenkään ole usein vaikeaa, sillä idea tulee suoraan lahjan saajalta. Miltä kuulostaisi se yksi leffajuliste mitä ystäväsi aina kuolaa käydessään, mutta mistä et itse enää niin välitä? Tai ne ystäväsi ihastelemat villasukat joita et ole koskaan käyttänyt, mutta joita saat aina uuden parin joka vuosi? Entä pistokas siitä huonekasvista mitä ystäväsi jaksaa aina käydä kastelemassa?