SAMOKin etäopiskelukyselyn tulokset

SAMOKin etäopiskelukyselyn tulokset

Etäopiskelukyselyn tulokset

SAMOKin etäopiskelukyselyn tulokset julkistettiin eilen 6.5.2021.

Kyselyn tulosten mukaan jopa 60,1% AMK-opiskelijoista on kokenut jaksamisensa ja mielenterveytensä heikentyneen poikkeusolojen aikana jonkin verran tai erittäin paljon. Moni opiskelija kokee pystyvänsä sinnittelemään poikkeusolojen läpi, mutta liian monelle yksinäisyys, eristyneisyys ja tilanteen ahdistavuus on jo nyt ollut liikaa, eikä jaksamista enää löydy.

Mielenterveyden heikentymisen lisäksi suurin osa opiskelijoista kokee aiempaa enemmän yksinäisyyttä ja suurimman osan motivaatio on laskenut aiemmasta. Opiskelijat kaipaavat tukea opintoihin, kuulumisten vaihtoa opintojen ohella mutta myös aiempaa enemmän mielenterveyden tukipalveluita.

Lue lisää koko kyselystä ja sen tuloksista SAMOKin omilta sivuilta.


"Yhteisiä toimenpiteitä ja entistäkin vahvempaa yhteistyötä"


“Tulokset pysäyttävät miettimään. Tuloksista noussut opiskelijoiden hätähuuto vahvistaa sen, että tarvitsemme toimenpiteitä sekä entistäkin vahvempaa yhteistyötä kaikkien tahojen kanssa tukeaksemme opiskelijoidemme kokonaisvaltaista hyvinvointia.” POKAn hallituksen puheenjohtaja Mirka Laine toteaa.

Paikallisesti etäopiskelukyseyyn vastasi 318 Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijaa. POKA ylsi tällä määrällä kolmannelle sijalle eniten vastauksia saaneiden korkeakoulujen tasolla (vastaajien määrä suhteutettuna korkeakoulun opiskelijamäärään). POKA julkistaa paikalliset tulokset toukokuun lopussa. Tuloksia hyödynnetään jatkossa edunvalvonta- ja vaikuttamistyössä sekä POKAssa, että valtakunnallisesti.

Kiitos vastaamisesta kyselyyn sekä avustasi opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä. ❤️