Tutkinto-opiskelija, maksa terveydenhoitomaksu Kelalle 31.1. mennessä

Tutkinto-opiskelija, maksa terveydenhoitomaksu Kelalle 31.1. mennessä

Lain mukaisen maksun suuruus kevätkaudelle 2021 on 35,80 euroa. Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7. Terveydenhoitomaksun voi maksaa Kelan asiointipalvelussa: Hakemukset ja ilmoitukset > Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu. Asiointipalvelusta voit siirtyä omaan verkkopankkiisi maksamaan maksun tai tulostaa maksutiedot itsellesi.

Jos et maksa terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä, Kela muistuttaa maksun maksamisesta. Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun. Jos et maksa terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen jälkeenkään, Kela voi vähentää maksun ja viivästymismaksun opintorahasta. Jos maksua ei saada kuitattua opintorahasta, terveydenhoitomaksu siirretään lain perusteella ulosottoon.


Ajanvaraus ja palvelupiste

Varaa aikasi YTHS:lle. Katso myös pikaopas YTHS:llä asiointiin.

YTHS:ltä palveluihin kuuluvat mm. terveystarkastukset, suunterveys, tutkimukset ja todistukset, matkailuneuvonta, psykologiset perustutkimukset, erikoislääkärin ja erikoishammaslääkärin palvelut, perusterveydenhuollon laboratorio- ja kuvantamispalvelut, fysioterapia ja ravitsemusterapia. YTHS:n tehtävänä on myös edistää kaikkien opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä sekä opiskeluympäristöjen ja -yhteisöjen hyvinvointia. Kelalle maksettu korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu kattaa kaikki YTHS:n palvelut. Muita palvelu- tai käyntimaksuja ei peritä, mutta perumatta ja käyttämättä jääneestä ajasta peritään 40 euron korvaus.

YTHS:llä on ollut ruuhkia puhelinpalvelussa vuodenvaihteen jälkeen. Ruuhkat kestävät ainakin tammikuun ajan. YTHS:n Selfchat-palvelu aukeaa, kun pahimmat puhelinruuhkat on purettu.

Joensuun palvelupiste sijaitsee osoitteessa Yliopistonkatu 2. Lähivastaanottopalvelujen rinnalla käytössäsi on koko ajan kasvava valikoima digitaalisia asiointi- ja etäpalveluja: mm. digilääkäripalvelut, seksuaaliterveyden osaamiskeskuksen chat-palvelut ja neuvontapalveluita matkailuterveyteen, suunterveyteen, ravitsemukseen jne. liittyen.


Ajankohtaista

Riittävän hyvä syöminen -webinaari 1.2.2021 klo 15.00. Webinaarin luennoitsijana on ravitsemusterapeutti, tietokirjailija ja lyhytterapeutti Anette Palssa. Tulossa myös kuusi viikkoa kestävä vertaistukiryhmä aiheesta. Lue lisää ja ilmoittaudu.

YTHS tarjoaa sinulle helmikuisessa lounaswebinaarisarjassa täsmävinkit etäarjesta selviytymiseen. Kuuntele lounaan äärellä puolen tunnin webinaareja ja osallistu chat-keskusteluun. Tässä osallistumislinkki, jolla pääset kaikkiin kolmeen lounaswebinaariin 2.2., 9.2. ja 16.2. klo 11.30-12.00.


Lisätietoa

POKA järjestää kyselytunnin Teamsin välityksellä 29.1.2021 klo 12-12.30. Tule mukaan kuuntelemaan, kysymään ja keskustelemaan tämän linkin kautta. Voit lähettää kysymyksesi myös etukäteen: . Kyselytunti tallennetaan ja tallenne on myöhemmin saatavilla POKAn fb- ja nettisivuilta.

Kannattaa tutustua YTHS:n kattaviin sivuihin sekä Kelan infosivuun terveydenhoitomaksusta. Tykkää YTHS:stä myös Facebookissa.